جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۹۵۳۵
تاریخ انتشار : ۱۵ : ۱۲ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۸
فاطمه شعبانی : شاید همین چند سال قبل بود که تلویزیون سریالهایی را پخش می­کرد که در زمان پخشش خیابانهای تهران خلوت می­شد و مردم سعی می­کردند خودشان را به خانه برسانند و سریال را از دست ندهند؛ سریالهای فاخری چون روزی روزگاری، پدرسالار،امیرکبیر، درپناه تو ... این روزها کمتر شاهد چنین سریالهایی هستیم هرچند بعضی از سریالها در مقطع کوتاهی خوب می درخشند اما اغلب ماندگاری سریالهای قدیم را ندارند و به نظر می­رسد تلویزیون شمار زیادی از مخاطبان خودش را از دست داده است. ایراد بزرگ کار اینجاست که وقتی مخاطب سریال ایرانی  را نمی­بیند به جایش پای سریالهای بی ­ارزش ترکی می­نشیند که تاثیرات منفی زیادی روی روابط زوج ها و خانواده ها دارد.

وضعیت فیلم و سریال تلویزیون  به جای اینکه بهتر شود بدتر شده است |باید از ما بخواهند که تئاتر تلویزیونی بسازیم!

«ایرج راد» بازیگر سریال درپناه تو علت این قضیه را برای دیباچه اینطور بیان کرد: « انتظارات مخاطب الان با انتظارات مخاطب 20- 30 پیش تفاوت کرده است و مخاطب چیزهای دیگری از سریالها و فیلمها طلب می­کند. به نظر می­رسد باید کارهایی ساخته شود که برای مخاطب جذابیتهای خودش را داشته باشد و بتواند بیننده را پای تلویزیون بنشاند. شاید قبل از این تلویزیون منحصر به 2 شبکه می­شد و بیننده گزینه بیشتری برای انتخاب نداشت لاجرم پای سریالهای این 2 شبکه می نشست اما الان با تعدد شبکه های تلویزیونی و ماهواره ای مخاطب در انتخاب برنامه گزینه های بیشتری دارد ودستش باز است که هر شبکه ای که دلش خواست نگاه کند. پس یک سریال آنقدر باید جذابیت داشته باشد که بتواند با تماشاگر ارتباط بهتری برقرار کند و تماشاگر علاقه مند به دیدن آن باشد و او را تا آخر به دنبال خود بکشد. این یکی از نکات بسیار مهم است. همچنین برای ساخت یک سریال باید موضوع هایی انتخاب شود که دغدغه بیننده باشد پس باید دغدغه مردم را شناخت. همچنین از نکاتی که نباید فراموش شود و مورد توجه قرار بگیرد یک سریال از لحاظ ساخت باید دارای ویژگی­ها و جذابیتهای هنری باشد تا بتواند با نمونه های خارجی رقابت کند و از آنها جا نماند..»
بازیگر سریال امیرکبیر در پاسخ این سوال که چرا دیگر مثل سابق در تلویزیون های کارهای فاخر ساخته نمی­شود عنوان کرد:« سوال ما هم همین است که چرا سریالهای فاخر ساخته نمی شود؟ جالب این است که قبلا که آن سریالها و فیلمهای فاخر و ماندگار ساخته می­شد امکانات فنی که الان وجوددارد آن زمان وجود نداشت. دوربین هایی که آن موقع بود با دوربین هایی که الان است و نورپرداری ها و خیلی چیزهای دیگر قابل مقایسه با آن زمان نیست اما متاسفانه به جای اینکه وضعیت فیلم و سریال تلویزیون بهتر شود بدتر شده است. در حقیقت سریالها آن کیفیت لازم را ندارد و نیاز است دست اندر کاران برنامه ریزی بهتری کنند که تلویزیون به جایگاه اصلی خودش برگردد.» این بازیگر پیشنهاد جالبی می­دهد:« به طور مثال اگر تلویزیون بتواند با امکاناتی که در اختیار دارد در هرکدام از این شبکه ها هفته ای یک تئاتر خوب تلویزیونی پخش کند قطعا تماشاگر زیادی را به سوی خود جذب خواهد کرد.»
عضو هیئت مدیره خانه تئاتر در پاسخ این سوال که چرا خودشما تصمیم به این کار نگرفتید گفت:« باید از ما بخواهند که تئاتر تلویزیونی بسازیم ما بارها از مدیران تلویزیون درخواست کردیم که هرکدام از این شبکه ها هفته ای یک تئاتر خوب پخش کنند هم جذب مخاطب می کند و هم اینطوری برای هنرمندان تئاتر هم ایجاد اشتغال می شود. البته چند سال قبل شبکه چهار سیما تئاترهای تلویزیونی را نشان می­داد و مخاطب خاص خودش را جذب کرده بود و خوب هم استقبال می­شد و حتی یک زمان قرار بود شبکه 4 متولی تئاتر باشد اما نمی­دانم چرا تقریبا متوقف شد؟»

این بازیگر در باره فعالیتهای اخیرخود گفت:« در حال حاضر مشغول هیچ کاری نیستم 1-2 کار به من پیشنهاد شده بود که متاسفانه مورد پسند نبودند هرچند برنامه های دارم تا چه پیش آید.»

منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار